DELA

IFK i matchdräkt igen

FOTBOLL. IFK Mariehamns mittfältare Johan Carlsson gjorde en rejäl kämpainsats i helgens match och nu laddar han om inför kvällens möte mot silveraspiranterna FC Haka.
– Vi är bra tränade, det ska inte hänga på det, säger han.
Johan Carlsson har spelat fem matcher från start samt blivit in- och utbytt i fyra matcher den här säsongen. När mittfältsmotorn Mika Niskala förra veckan sträckte baksidan av låret, fick slitvargen Carlsson förtroendet att föra kampen på mitten i matchen mot HJK i lördags.
Redan i kväll väntar FC Haka borta i Valkeakoski, ett lag som tappat fajten om guldstriden till Tampere United men ännu har en silvermedalj i sikte. IFK Mariehamn tänker dock inte medverka till att något sådant fastställs den här drabbningen.
– Vi är ödmjuka och ambitiösa. Dessutom är vi bra tränade, så det ska inte hänga på det – men kanske är vi lite trötta sedan matchen i lördags, säger Johan Carlsson.

Mer boll
Han fanns med från start när lagen möttes i mitten på maj på Wiklöf Holding Arena. Då gick gästerna segrande ur striden med 1–0 efter mål av Kalle Parviainen i matchens 21:a minut.
– Haka har ett lite annorlunda system än till exempel HJK som vi möttes senast. De är inte lika aggressiva på mitten och det ger oss kanske mer boll. Men det är ett lag som vet vad de gör och de har sin taktik, så det blir en tuff uppgift.
Sugen på att spela igen?
– Absolut, det är vi nog alla.
Matchen direktsänds i finska YLE2 med start klockan 18.15. Sex övriga matcher spelas i kväll, vilket utgör den näst sista omgången. På lördag avslutas säsongen i årets upplaga av Tipsligan. Då tar IFK emot gästande VPS på hemmaplan.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax