DELA

IFK höjer biljettpriset 2010

FOTBOLL. Den som vill se IFK Mariehamns hemmamatcher 2010 får betala två euro mer än i fjol. Biljettpriset höjs från 12 till 14 euro.
– Men det finns fortfarande många olika rabattsystem, säger kommersielle direktören Thomas Fonsell.
En vuxenbiljett till en hemmamatch med IFK Mariehamn har i år kostat 12 euro. 2010 kostar den 14.
– Senast vi höjde biljettpriset var mellan 2006 och 2007 och nu tycker vi att det är dags igen. Speciellt våra säsongs- och guldkort tycker vi börjar bli mycket värda i och med att vi erbjuder 13 ligamatcher och tre till fyra ligacupmatcher. Nu går vi dessutom med i Finska cupen och så försöker vi alltid erbjuda någon försäsongsmatch mot något allsvenskt lag. Det blir uppemot tjugo matcher. Har man då säsongskort så blir priset runt 7,50 euro per match, säger Fonsell.
Han tillägger att kostnaderna för IFK:s del ökat under de senaste åren.
– Vi tycker att vi jobbat upp ett topplag i Finland och vi vill fortsätta jobba på den linjen.

Diskuterat länge
Vuxenbiljetten 2010 kostar alltså 14 euro, studerande betalar 9 euro i entré och barn- och ungdomar betalar 5 euro. Barn under sju år går fortsättningsvis in gratis. En familj betalar 24 euro i inträde, ett säsongskort kostar 150 euro, ett guldkort 250 euro och ett vipkort 550 euro.
Kan du förstå om folk tycker att det är dyrt att betala 14 euro för att se en fotbollsmatch?
– Ja, en prisökning är ju aldrig populärt, vare sig det handlar om att man ska köpa mjölk, gå på fotboll eller att resa med Viking Line. Men vi har haft upp den här frågan till diskussion tre år i rad och nu tyckte vi att det var dags.
Ni är inte oroliga för att det här kan leda till mindre publik på läktarna?
– Det har förstås funnits med i beräkningarna men vi tycker ändå att det här är befogat. Vi hoppas förstås att ingen enskild person ska stanna hemma på grund av en höjning av biljettpriset. Vi hoppas istället att folk i ännu större utsträckning köper säsongs- och guldkort.

MALIN LUNDBERG