DELA

IFK-hockey stod upp mot serieledarna

ISHOCKEY. IFK Mariehamn gjorde en bra match mot serieledande Salo HT och hade bara målskyttet fungerat tror tränaren Mikael Rosbäck att man kunnat säkra poäng.
– I början kunde vi ha haft 3–0, säger han.
Förlustsiffrorna 1–6 stämmer inte överens med verkligheten efter bortamatchen i Salo enligt IFK-tränaren Mikael Rosbäck.
– Vi spelade en jättebra match och alla deras mål gjordes i specialsituationer; i powerplay. När vi spelade fem mot fem var det jämnt på plan, säger han.
I andra perioden var det stor grönvit dominans.
– Vi hade stolpskott och puckar på mållinjen, men de ville inte in. Och i slutet av perioden blev det mycket tjafs och några av våra spelare tappade besinningen och drog på sig tiominutersutvisningar.
Det var förmodligen det som avgjorde matchen. Innan pausvila tryckte Salo HT in 4–1.
– Tredje perioden var också jämn, men de gjorde sitt sista mål i öppen bur när vi tagit ut målvakten för att försöka få in tvåan, säger Rosbäck.

Gamla rävar
Han tycker ändå det finns mer att ge i laget.
– Trots att det var en bra match kom vi inte riktigt upp i vår nivå. Efteråt kände nog alla ”h-vete, hur kunde det gå så här?”. Vi hade ju dem! Men Salo är ett rutinerat lag med många gamla rävar som spelat på hög nivå.
Daniel Sederström var den enda som nätade för ålänningarna.
– Vi hade möjligheten att ta poäng. De första tio minuterna av matchen kunde vi ha haft 3–0, men sätter man inte in pucken när man har öppna målchanser går det inte.
IFK ligger på en femte plats i Västkustligan division III med sex poäng. Salo HT toppar på 16 poäng.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax