DELA

IFK hockey ångar på – femte raka segern

ISHOCKEY. Obesegrade och med maximal poängskörd.
Ja, IFK hockey har sannerligen fått en flygande start på säsongen.
– Vi har hela tiden vetat att den här truppen har stor potential trots de förändringar som skett, säger lagkaptenen Pontus Nylén, tremålsskytt i söndagens hemmamatch mot Österåker Vikings.

Den gångna säsongen slutade IFK femma i Alltrean och missade således chansen att ta sig till division 2, vilket var en uttalad målsättning.
Efter det har flera tongivande spelare slutat. Bland de som lämnat återfinns namn som Andreas Ekman, Alexander Grundström, Dominic Ingström, Sebastian Passell, Andreas Karlsson och Jegor Petrov.
Men avbräcken verkar inte störa grönvitt desto mera. På de fem inledande matcher har IFK bärgat maximala 15 poäng. Sex av dem kom i helgen då man på hemmaplan slog först Norrtälje IK och sedan Österåker Vikings.
Mot Norrtälje IK vände man 0-2 till 5-2 efter mål av Andreas Stenberg (2), Robin Englund (2) och Mathias Kerwien. Mot Österåker Vikings gick IFK på knock redan i den första perioden, som man vann med 4-0. Slutresultatet skrevs till sist 9-3. Målskyttar i den matchen var Pontus Nylén (3), Niclas Hero (2), Andreas Stenberg (2), Otto Silfver och Linus Engblom.
– Vi spelar enkelt och med hög fart. Speciellt i dag, mot Österåker, säger Pontus Nylén efter söndagens seger.
Efter att Gimo dragit sig ur serien innehåller IFK:s division 3-zon sju lag. Av dem tar sig tre till Alltrean.
– Fortsätter vi så här ser jag ingen anledning till att vi inte ska kunna slå alla lag. Det är bara att ånga på, säger Nylén och fortsätter:
– Vi ska ta en plats i Alltrean. Någonting annat finns inte.

Läs mera om detta i måndagens Nya Åland.