DELA

IFK fortsätter jakten på medalj

FOTBOLL. Tipsligan startar om igen efter landslagsuppehållet och IFK Mariehamn fortsätter medaljjakten ikväll mot Haka på bortaplan.
Ett Haka som bytte tränare i veckan.
– De har samma spelare som tidigare och vi har nog våra aningar om hur det kommer att se ut under (Juha) Malinens ledning, säger Peter Lundberg, assisterande tränare i IFK.
Efter segermatchen mot KuPS för två veckor sedan fick IFK Mariehamns spelare lite ledigt innan man i söndags var tillbaka i träning inför kvällens match mot Haka på bortaplan.
– Spelarna fick tre dagar ledigt. De har egentligen bara haft en vecka ledigt under hela säsongen sedan vi började i januari. Spelarna behöver få lite vila och mentalt koppla bort fotbollen, säger IFK:s assisterande tränare Peter Lundberg.
I söndags var truppen tillbaka i träning och första passet var lugnt medan träningarna i måndags och tisdags var tuffare.
– Sedan hade vi ledigt i onsdags och körde ett ganska lätt pass i dag (läs: torsdag). Målet nu under veckan har varit att få tillbaka tempot i kroppen och att hålla högt tempo på träningarna, säger Lundberg.

Matchen startar 18.30 ikväll och sänds i Ålands radio.

Läs mer inför matchen i dagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax