DELA
Foto: Stefan Öhberg

IFK fortfarande utan poäng

ISHOCKEY. IFK Mariehamns vision är att stiga till division 2. Men efter fyra matcher i division 3 har man än så länge noll poäng.
– Vi kommer inte upp i nivå och det är jäkligt surt, säger IFK:s Robin Englund.

När Kenneth Westerback tog över som huvudtränare för IFK Mariehamn inför denna säsong presenterade klubben ”vision 2020” som bland annat går ut på att IFK, senast år 2020, ska vara ett etablerat division 2-lag.
Till i år är målsättningen att åtminstone nå Alltrean och för att göra det behöver IFK bli topp fyra i grundserien för division 3. Efter fyra raka förluster befinner man sig i uppförsbacke.
För i helgen blev det två nya nollpoängare. Under lördagen förlorade IFK med 2–5 borta mot Järfälla och under söndagen blev det 5–6 hemma mot Ormsta.
– Vi kommer inte upp i nivå. Kapaciteten och potentialen finns men vi har inte hittat rätt flyt ännu. Vår spelstil i år bygger på att alla presterar på topp i varje match och hittills har det inte varit så. Ena matchen har halva gänget presterat medan andra halvan inte gjort det och i nästa match har det plötsligt varit tvärtom, säger IFK:s Robin Englund och fortsätter:
– Men bara vi får en seger och lite poäng på kontot så tror jag att sammantaget vi höjer oss. Vi har många unga spelare i laget och med lite stolpe in får vi nog mera fart under skridskorna.

”Mycket avgörs nästa helg”

Robin Englund hoppas ännu på en plats i Alltrean.
– Mycket avgörs nästa helg. Tar vi sex poäng är vi med i racet igen. Men blir det som denna helg, att vi inte får med oss en enda poäng, så går nog tåget. Då får vi rikta in oss på spel i nedflyttningsserien.
– Men där har vi varit förut, så det är inga problem. Vi kommer inte att åka ur division 3 men för ett lag som har ambitioner att nå division 2 skulle det vara bra med spel i Alltrean.
Målskyttar för IFK borta mot Järfälla var Robin Englund och Konstantin Ljubobratets. Målskyttar hemma mot Ormsta var Jake Smith (3), Niklas Manselin och Emil Molander.