IFK förnedrat i Helsingfors

FOTBOLL. HJK krossade IFK Mariehamn under fredagskvällen.
Tipsligamötet slutade med 6–1-seger för serieledarna, och IFK tappade mark i kampen om bronset.
Ett defensivt IFK Mariehamn åkte till Helsingfors med hopp om att kunna backa sig till en poäng mot serieledande HJK.
Det gick inget vidare.
Erfan Zeneli sköt 1–0 efter en knapp kvart, och satte också tonen för matchen i vilken IFK:arna förvandlades till statister.
Sebastian Sorsa ökade på till 2–0 i den 27:e matchminuten och Zeneli rakade in sitt andra för kvällen med sitt 3–0-mål fem minuter senare.
Efter halvtidsvilan bytte IFK in Alanzo Adlam och Bernardo Ribeiro i stället för Rezgar Amani och Charlie Trafford för att få lite mer offensiv kraft.
Men en snabb HJK-kontring i den 50:e matchminuten grusade IFK:s hopp om att åtminstone kunna störa HJK i andra halvlek. Mikael Forssell gjorde då 4–0, och knappt tjugo minuter senare kom femman.
Inbytte Ribeiro tröstmålade för IFK innan Demba Savage fastställde slutresultatet till 6–1. (om)