DELA

IFK förlorade ligacuppremiären

FOTBOLL. Provspelande anfallaren Adnan Cirak hann med en träning innan han fick ligacupdebutera för IFK Mariehamn.
– Det tog ett tag att komma in i det och det är synd att vi inte får in bollen, säger Cirak efter 0-1-förlusten mot MyPa.
Adnan Cirak var en av två testspelare som IFK Mariehamn använde sig av i kvällens ligacupförlust mot MyPa.
Svensken, som närmast kommer från Eskilstuna City, tränade med IFK i måndags innan han kastades in i hetluften tillsammans med Ermin Gadzo i IFK:s tvåmannaanfall.
– Det tog lite tid att komma in i matchen och att lära sig hur de andra spelarna fungerar, säger Cirak som beskriver sig som en spelare som visar sina främsta egenskaper i motståndarnas straffområde.
IFK skapade några chanser men det var MyPa som var det bästa laget under första halvlek.
– Vi hamnade helt fel i positionerna och passningsspelet funkade inte. Det var en svår halvlek för oss, säger Pekka Lyyski.
MyPa skapade några chanser men inget som vållade några större problem för säkre Otso Virtanen i IFK-målet.
IFK bytte ut Gadzo till förmån för Rezgar Amani i paus och gick tillbaka till samma spelsystem man använde sig utav under förra säsongen.
– Vi ville testa på att spela med två anfallare men det fungerade inte. Och det var inte bara anfallarnas fel. Laget blev för långt och vi gav bort bollen för enkelt, säger Lyyski.
Efter IFK:s systembyte infann sig en större trygghet och ett större bollinnehav. Laget bjöd på en del fina passningskombinationer och det var flera gånger nära att riktigt farliga lägen skulle skapas. Närmast kom Erik Lundberg som nickade bollen i ribban på en hörna.
Men istället för ett hemmamål kunde MyPa iscensätta ett snyggt anfall längs vänsterkanten. Pekka Sihvola spelade in bollen till ex-IFK:aren Sasha Anttilainen som enkelt rullade in matchens enda mål.

Läs mer i onsdagens Nya Åland.

dan.sjoblom@nyan.ax

Foto: Stefan Öhberg