DELA

IFK förlänger med Okodugha

FOTBOLL. IFK Mariehamn kallade idag till presskonferens och meddelade bland annat att klubben förlängt kontraktet med Ekhiabhi Okodugha över 2012 och 2013.
Man meddelade också att en ny testspelare dyker upp på lördag.

Igår kallade IFK Mariehamn till presskonferens på torsdagsförmiddagen. I ett pressutskick meddelade IFK att man skulle presentera en förlängning med en spelare över säsongerna 2012 och 2013. Spelaren som är grönvit även de två kommande säsongerna är Ekhiabhi Okodugha. Nigerianen bröt benet mot Jaro tidigare under säsongen och rehabiliteringen har gått som planerat.
– Jag tror och hoppas, nej förresten är jag ganska säker på, att IFK publiken på Wiklöf Holding Arena är lika nöjda som jag är med nyheten att ”Oko” nu spelar i IFK åtminstone de kommande två säsongerna. Hade det inte varit för Okos benbrott i somras så tror ju jag att vi hade fått sett hans definitiva genombrott som en ligaanfallare redan i år. Men nu kommer det nog istället nästa säsong, kommenterar en märkbart nöjd Peter Mattsson, klubbdirektör i IFK, i ett pressmeddelande.

På presskonferensen meddelade man också att norske anfallaren Jonathan Rinne ska provträna med IFK. Han anländer till Åland på lördag och tränar med Grönvitt till och med onsdag.

Man presenterade även valberedningens förslag till ny styrelse för IFK ab. Förslaget är att Jörgen Pettersson fortsätter som ordförande och att Jonas Henriksson, Fredrik Karlström och Göran Djupsund sitter kvar som medlemmar och att Henrik Dahlman och Robert Söderdahl väljs in som nya medlemmar. Thomas Lundberg och Robert Mann har avsagt sig omval. Den nya styrelsen ska väljas på en extra insatt bolagsstämma vars tidpunkt ännu inte är bestämd.
Läs mer i fredagens Nya Åland.