IFK föll sent mot HJK

FOTBOLL. IFK Mariehamn var på väg mot en poäng mot serieledarna.
Men med ett par minuter kvar att spela sköt Nikolai Alho 1-0 till gästerna med ett drömmål.
Slutresultatet blev 2-0 till HJK.
Det var tufft, tajt och målsnålt när IFK Mariehamn mötte HJK hemma på WHA under fredagskvällen.
IFK, måna om poängen, tog det defensiva arbetet på största allvar och stod rätt i banan. Serieledande HJK hade inte några bra försök att bryta sig igenom försvarsmuren, och efter hand växte sig IFK allt mer in i matchen. Bland annat fick Petteri Forsell en handfull chanser på frispark.
Men närmare ett stenhårt skott rakt på Michael Törnes i HJK-målet kom varken Forsell eller Grönvitt, och i stället avgjordes matchen i den 88:e matchminuten när HJK:s Nikolai Alho drog in ett jätteskott från distans.
– HJK höjde pressen i andra halvlek och vi skapade inte tillräckligt mycket chanser. Frisparkarna hjälpte oss inte i dag heller. Så jag tycker att vi kunde ha gjort mer, säger Pekka Lyyski.
IFK försökte nå en kvittering på stopptid, men i stället kontrade HJK och satte 2-0 i slutsekunderna genom inbytte Konan Oussou. (om)