IFK föll mot jumbon – VPS avgjorde på stopptid

FOTBOLL. Det blev förlust för IFK Mariehamn borta mot tabelljumbon VPS. Avgörandet kom i den andra tilläggsminuten.

VPS tog kommandot direkt och var klart bättre till en början.
Således var det inte alls orättvist när Momodou Sarr gav hemmalaget ledningen redan efter åtta minuter, på passning av anfallaren Steven Morrissey.
IFK hade stora problem i inledningen och kunde ha släppt in flera mål, om det inte vore för målvakten Oskari Forsman – som höll IFK kvar i matchen.
Sakta men säkert spelade IFK upp sig och i den andra halvleken tog man över allt mer. I den 54:e minuten var det ytterst nära att ytterbacken Dylan Murnane skulle kvittera, då han träffade stolpen på en inåtskruvad frispark. Tio minuter senare fick han dock sin revansch när han satte 1-1 från straffpunkten – efter att Robert ”Robbie” Crawford prickat armen på VPS-mittfältaren Jerry Voutilainen.
Men slutligen var det ändå VPS som fick sista ordet genom mittbacken Eero-Matti Auvinen, som nickade in ett inlägg i den andra tilläggsminuten.
Det här var säsongens första ligaseger för VPS, i det 20:e försöket.
I och med förlusten är IFK Mariehamn fortsättningsvis på den nedre halvan (8:a), tre poäng bakom SJK – som i skrivande stund innehar den sjätte och sista platsen till den övre slutspelsserien.