IFK föll i Åbo

FOTBOLL. Det blev förlust för IFK Mariehamn i träningsmatchen mot FC Inter på bortaplan under lördagen. IFK fick en tuff start då Inter, bara två minuter in i första halvlek, sätter 1–0 till hemmalaget. Målet kom på en nick från Benjamin Källman i straffområdet.

FC Inter hade kommandot under största delen av första halvlek och lyckades få till några farliga målchanser, bland annat en ribbträff signerad Arttu Hoskonen.

Under andra halvlek kunde IFK lyfta sitt spel och sätta mer press. Laget lyckades även skapa fler målchanser. Bland annat ett kvitteringsläge i den 57:e minuten då Eero Tamminen sätter en nick mot mål, som Inters målvakt kan fånga upp.

IFK:s största målchans kom i den 74:e minuten då Kennedy Igboananike kommer ensam med målvaken. Dessvärre hamnar skottet utanför mål.

Andra halvlek förblev mållös och slutresultatet kunde skrivas 1–0 till FC Inter.