DELA

IFK-fans vill chartra plan till Norge

FOTBOLL. En grupp IFK-supportrar är i färd med att chartra ett plan till Norge.

Allt för att kunna se lagets Europa League-match mot Odds BK – med minsta möjliga tidsåtgång.

– För de som inte har semester är flyget ett bra alternativ, säger Ben Eriksson, en av initiativtagarna till resan.
På torsdag nästa vecka spelar IFK Mariehamn borta mot Odds BK i den första kvalmatchen till Europa League, med retur på Wiklöf Holding Arena den 7 juli. IFK-supportrarnas intresse för att följa laget på plats i norska Skien är stort, och ett par bussar har bokats för resan västerut.

Men en grupp IFK-supportrar arbetar för ytterligare ett resealternativ.

För de som vill undvika den tidsödande bussresan – som innebär två övernattningar och tre dygn på resande fot – kan ett chartrat plan från Åland till Norge bli verklighet.

– För de som vill spara semesterdagar skulle flyg vara ett bra alternativ. Tanken är att vi flyger på torsdag eftermiddag från Mariehamn, och sen hem igen direkt efter matchen, säger Ben Eriksson som är en av IFK-supportrarna som har tagit initiativ till flygresan.

”Kostnaden måste vara rimlig”

Om den blir av är dock ännu inte helt klart.

– Det handlar om att få planet till en kostnad som är rimlig, så att det inte tokrusar i pris. Det blir ju rätt dyrt för att åka och se en fotbollsmatch, men de vi har pratat med är intresserade av att se IFK spela i Europa. Blir priset okej har vi inga problem att fylla de drygt 30 platserna i planet, säger Ben Eriksson.

För Ben Eriksson är det en självklarhet att stötta Grönvitt på bortaplan i Europaspelet.

– Har jag möjlighet ser jag IFK:s hemmamatcher, och när man nu har chansen att se dem i en Europamatch vill jag göra det. Med norskt motstånd kan vi ordna en sån här resa, det är ju inte Azerbaijan den här gången och en veckas väntan på att få visum.

Hur tror du att det går för IFK?

– Drömscenariot är förstås att vinna på bortaplan, eller att åtminstone göra mål. Odds är ett bra motstånd som gick långt i EL-kvalet senast, så det bäddar för bra matcher. Jag hoppas att IFK gör en fin insats borta, för det kommer att bli en upplevelse för supportrarna som är på plats.