DELA

IFK-damerna skrällvann slutspelet

ISHOCKEY. Här är laget som ordnade en skrällseger i Upplandsishockeyns J18-serie för damer.
IFK Mariehamn var trea i grundserien, långt efter suveränen SHK Hockey Club.
Men i slutspelets final, dit åländskorna tagit sig via en seger på straffar mot Västerås i semi, visade IFK-damerna att det inte går att leva på gamla meriter. Therese Karlsson gjorde två mål och Amandra Ingström ett i matchen som vanns av IFK med 3–2. Och i åländskornas mål briljerade Emma Danielsson. SHK vanns skotten med hela 47–19, men Danielsson var omutbar för det mesta och utsågs till matchens bästa spelare.
För IFK:s damlag är succén total. Säsongen 2013–14 var en nystart för klubben som stått utan ett damlag under några år.
– På förhand kändes det nog ganska omöjligt att rå på SHK. Men vi pratade om att prioritera försvarsspelet och ligga på kontring, och tjejerna jobbade verkligen för varandra. Vårt starka kollektiv låg bakom den här segern, säger tränaren Kaj Ingström.

På övre raden från vänster syns: Ingela Sandell, Boel Josefsson, Patricia Holmberg, Tora Högberg, Therese Karlsson, Fanny Holmberg, Sanna Kiljunen, Lemone Eker, Erica Sjöberg, Louise Franzell och Linnea Jansson. Mellersta raden från vänster: Sofia Sandell, Antonia Liljefors, Amanda Ingström, Carita Gullans, Emma Danielsson, Sofia Mattsson och Linnea Lindberg. Liggandes Sofia Sahlström.(om)