IFK avklätt i Vasa

FOTBOLL. Borta mot VPS var det aldrig något snack om saken.
Hemmalaget körde över IFK Mariehamn och vann med 4-1, ett resultat som var i underkant.

IFK Mariehamn stod utan tvekan för säsongens sämsta prestation så här långt. Kvaliteten saknades, viljan fanns inte och dessutom verkade orken tryta.
Juha Hakola inledde målskyttet genom att göra 1-0 redan efter 15 minuter. Ex-IFK:aren Sebastian Strandvall utökade sedan till 2-0 i den 26:e minuten, efter att Hakola träffat stolpen dessförinnan.
Till den andra halvleken orkade grönvitt aldrig ta upp jakten utan istället fortsatte VPS att pressa på. Douglas De Almeida Cae Da Conceicao satte 3-0 på inspel av Sebastian Strandvall innan Juha Hakola skruvade in 4-0 direkt på hörna.
På stopptid reducerade IFK:s Thomas Mäkinen på ett snyggt sätt, med ett distansskott som alltså betydde 4-1.

IFK har nu sju raka matcher utan seger, varav sex (!) förluster.
I tabellen är man kvar som tia, en poäng före nästjumbon PS Kemi – som dock har två matcher till godo på IFK.