Vinnarskallen

INNEBANDY. En febersjuk ordinarie målvakt.

Då fick en utespelare kliva in i målet och bli matchhjälte när fram vann finalen mot Pro-09.

– Det är första gången jag står i mål, säger IF Frams Tommy Lundberg efter 6-5-segern.
I damfinalen är det IF Frams Marie Waarheid som sätter det första målet och tar ledningen efter knappa fem minuter. Därefter kvitterar IBK Hammarland genom lagkapten Jenny Engblom och man går till periodvila med ställningen 1-1.

Hammarland kör på sitt eget race och i andra perioden kommer två snabba mål inom samma matchminut. Målskyttar är Emma Kraufvelin och Jennifer Öström. Hammarlandstjejerna håller ett stadigt grepp om fortsättningen av matchen. I tredje perioden hamnar hela sex mål in i bortalaget IF Frams mål. Anna Andersson (2), Ramona Hildén, Jennifer Öström, Jenny Engblom och Emma Öfverström är målskyttar.

– Vi rullade på tills matchen var slut, men hade också tur i vårt spel, avslutar lagkapten Engblom.

Matchen slutade 8-2, där IBK Hammarland tog hem vinsten för sjätte året i följd.

”Ingen målvakt i mål”

Det blev en intensiv och spännande drabbning i herrfinalen mellan IF Fram och Pro-09. Pro-09 gör två snabba mål efter att IF Fram får en utvisning emot sig. Målgörare är Fredrik Törnroos och Markus Öhrling. Fredrik Engström och Jonas Karlsson från IF Fram gör därefter varsitt mål och efter första perioden är ställningen 2-2.

– Vi ligger under med 0-2, men vi vet att vi har kapacitet att kunna göra två eller tre mål, säger IF Frams tillfälliga målvakt Tommy Lundberg.

IF Frams ordinarie målvakt Thomas Fjäder var inte på plats på grund av sjukdom. Utespelaren Tommy Lundberg får i stället ta sig an målvaktsuppgiften för första gången.

– Det kändes ovant, men jag fick mycket hjälp av våra backar, berättar Lundberg efter matchen.

Avgörande in i det sista

I andra perioden, som även kantas av två utvisningar, görs ett mål av IF Frams Tobias Bonn.

– Vi äter oss in i matchen och hänger på bra mitt i slottet, säger IF Frams bandagerade lagkapten Gustav Mörn (bilden).

Det är en ständig kamp tills matchens sista minuter är spelade. Pro-09 gör två mål med några minuters mellanrum genom Johannes Dahlman och Markus Öhrling. IF Fram visar starkt att de fortfarande är med i matchen och Kenny Lindqvist sätter 4-4, och precis därefter lägger Gustav Mörn 5-4. Joakim Johansson skjuter in IF Frams sista mål på frislag, och punkt i matchen sätter Pro-09:s Thomas Lundberg. IF Fram vinner herrfinalen med 6-5.

– Äntligen! Vinsten har suttit långt inne, men tredje gången gillt gick det, säger en lättad Tommy Lundberg.