DELA
Foto: Johan OrreStella Donning, till vänster, hörde till de som imponerade mest av IF Åland-simmarna i Sollentuna. Här på bild med tränaren Erica Granesäter på ett Spanienläger i fjol.

IF Åland på simfestival i Sollentuna

SIMNING. I helgen genomförde IF Ålands simmare 74 starter på Sollentuna simfestival, vilket resulterade i 33 stycken nysatta personbästan.

För medaljsamlandet stod Jenny Ek (två brons på 50 meter fjäril och 50 rygg), Fanny Ek (guld på 400 medley efter personbästa med nio sekunder) samt Jessica Lindholm (guld på 50 fjäril).

Utöver medaljtrion lyfter tränaren Erica Granesäter (till höger i bild) fram en kvartett som visade framfötterna.

– De simmare som stod ut och glänste lite extra under helgen var Stella Donning (till vänster i bild), Eddie Eriksson, Linus Eriksson och Max Josefsson. Stella ”persade” med sju sekunder på 200 frisim, nio sekunder på 200 bröstsim och putsade flera av sina 50- och 100-tider rejält. Vi testade ett nytt och betydligt tuffare upplägg på 200-sträckorna vilket gav resultat. Eddie Eriksson noterade flera ”pers” under helgen men roligast att se var 100 frisim, där han gick under den magiska minutgränsen. Max och Linus ”persade” med flera sekunder på i stort sett alla sträckor de var med i, skriver Granesäter i ett pressutskick.

– Att lilla Åland är med i toppen och tampas om höga placeringar och medaljer med de största Stockholmsklubbarna visar på att vi är på rätt väg och har en betydligt bredare topp nu än för bara fem år sedan. (om)