IBK Hammarland och FC Hundra ÅM-mästare

INNEBANDY. Efter två riktigt jämna finaler står det klart att ÅM-mästarna 2011 är IBK Hammarland på damsidan och FC Hundra på herrsidan.
Bägge matcherna slutade med uddamålssegrar, damfinalen var en riktig rysare där IBK Hammarland vann efter förlängning.
Ålands Innebandyförbund ordnade finaldag i Baltichallen i lördags. Fyra finaler spelades och de två seniorfinalerna bjöd på jämn och hård kamp.
I damfinalen möttes seriesuveränerna Gasen i botten och IBK Hammarland. Efter första perioden stod det 1–1, GIB ryckte åt sig en 4–1-ledning i andra perioden och matchen såg avgjord ut. IBK Hammarland kämpade sig dock tillbaka in i matchen och hämtade in till 4–4. GIB återtog ledningen med drygt två och en halv minut av ordinarie speltid och segern såg ut att vara hemma. Motståndarna ville dock annat och med endast två sekunder kvar av matchen styrde Sandra Vesterlund in kvitteringen.
I förlängningen behövde IBK Hammarland bara cirka fyra minuter på sig att avgöra genom Ramona Hildén.

Herrfinalen var även den jämn. Lemlands IF gjorde både 1–0 och 2–0 i den andra perioden innan FC Hundra vaknade, och laget vaknade ordentligt. På tre minuter gjorde Hundra tre mål och det skulle visa sig räcka. Segerskytt i FC Hundra var Markus Karlsson som satte det tredje målet.