DELA
Foto: Carin KarlssonDaniel ”Daja” Sjölund, IFK Norrköping.

”Mäktig känsla”

Hallå därDaniel ”Daja” Sjölund, 32, som med ett mål och en assist i Norrköpings segermatch mot Helsingborg (3–2) ser till att ”Peking” hakar på i allsvenskans guldstrid.

Hur var känslan?
– Det var mäktigt. Att göra två så pass sena mål och vända matchen är en jäkla häftig känsla.

På tal om mål – du gjorde ditt första i år med din 2–2-nick i 81:a.

– Ja, det blev ett riktigt brunkarmål nån meter framför mållinjen (skratt). Jag har väl haft några lägen tidigare i år, men min roll på mittfältet är defensiv. Jag ska ge laget balans på mitten och det behövs när vi har två anfallare, två offensiva yttrar och dessutom går högt med en ytterback.

HIF:s tränare Henrik Larsson var upprörd på domaren efter matchen då han ansåg att man skulle ha haft en frispark före 3–2-målet. Hur upplevde du situationen?

– Vi hade en likadan situation där Alexander Fransson fick två sparkar på sig och tappade balansen strax före att de gjorde 2–1. Domaren gav fördel den gången och han gjorde det åt Helsingborg på stopptid. Det är inte mycket att säga om, egentligen. Men självklart är HIF frustrerade när de förlorar på övertid.

Två poäng skiljer er från ledande IFK Göteborg och Elfsborg. Kan ni utmana hela vägen om guldet?

– Jag upplever det som vi har en väldigt bra grupp som inte fokuserar på tabellen. Det är oviktigt att titta på den nu med nio omgångar kvar. Vi har Falkenberg borta på lördag som vi ska fokusera på först och främst. Men självklart tror jag att vi kan utmana, vi är inte tabellfyra efter 21 matcher av en slump.

Hur roligt är det att få vara med om ännu en guldstrid?

– Nånstans är det ju ändå därför man spelar, för att kunna vinna en titel. Jag hade två bra år i Åtvidaberg, men förutsättningarna är begränsade på en liten ort. Norrköping är något helt annat och det har blivit det uppsving – både för laget, stan och mig själv – som jag hade hoppats på.

Oskar Magnusson