DELA
Foto: Johan Orre

Hoppas på tredje gången gillt

KRAFTSPORT. Stina Lindell står redo att genomföra sitt tredje Europamästerskap. Hon rankas som tvåa i förhandslistan och hoppas således kunna återvända hem till Åland med sin första ”riktiga” EM-medalj.
– Det skulle vara häftigt, säger hon.

EM i klassiskt styrkelyft avgörs under perioden 12–19 mars i danska Thisted. Stina Lindell tävlar i morgon, fredag och när Nya Åland når henne är hon redan på väg till Danmark.
I fjol slutade hon fyra i 63-kilosklassen men fick samtidigt med sig ett delgrensbrons i marklyft. I år hoppas hon kunna placera sig bland de tre främsta i totalen, vilket på förhand ser ut som en överkomlig uppgift.
Av tio lyftare som kvalificerat sig har Stina Lindell nästbästa personbästa – 423 kilo från FM-tävlingarna i Vuokatti i december. Överlägsen etta är Ivana Horna från Slovakien med 470, men bakom Stina Lindell är det jämnt. Danska Tanja Stenholdt Olsen och tyska Tamara Thomsen har båda 417,5 och bakom dem står brittiska Sabrina Moore på 412,5.
– Det blir nog svårt att rå på Ivana men där bakom bör jag ha goda chanser. Men det är som sagt väldigt jämnt och jag vågar absolut inte ta ut något i förskott. Dagsformen kommer att vara avgörande, säger Stina Lindell.
En positiv trend som Stina Lindell ännu håller vid liv är att hon hittills ökat sitt totalresultat i varje tävling.
– Och jag hoppas kunna öka ytterligare nu i EM. Med nuvarande form borde jag kunna göra det, även om det så klart är mycket som måste klaffa.

Läs hela artikeln i torsdagens Nya Åland.