DELA
Foto: PRIVATPÅFRESTANDE Tomas Boedeker gick på diet i över ett halvår inför Masterstävlingarna i Helsingfors där han slutade på en fjärdeplats.

”Hoppas intresset kan öka efter det här”

BODYBUILDING. Fem ålänningar deltog på FB i bodybuilding i Helsingfors.

Nu hoppas de att intresset för sporten kan öka även på hemmaplan.

– På basen av det här kanske bodybuildingen kan bli större på Åland, säger FM-fyran Tomas Boedeker.
Åland hade fem stycken tävlande med under FM i bodybuilding i helgen.

Mästerskapen hölls i samband med Nordic Fitness-mässan och 360 kroppsbyggare stod anmälda i någon av myriaden av tävlingsklasser.

Mark Cosgrove fick kliva upp på pallen som bronsmedaljör på Masters-FM:s +40-klass (minus 80 kilo).

Sanna Sjöblom blev sexa och sist i finalen i Body Fitness 168 cm-klass – men nådde final genom att slå ut ett femtontal andra tävlanden.

Erica Törnvall tävlade i Bikini Fitness –168 cm, men nådde inte final.

Stenhårt startfält

Och i Masters-FM:s +40-klass (minus 90 kilo) tog två ålänningar plats i det sex man stora startfältet: Conny Nylund (sexa) och Tomas Boedeker (fyra).

Den senare tävlade som junior men gjorde comeback på kropssbyggarscenen lagom till Masters-FM 2013.

– Jag blev sist i finalen den gången, så det här var ett fall framåt. Jag är väldigt nöjd med min insats med tanke på hur tufft motståndet var, säger Tomas Boedeker.

Harri Forsberg, som vann klassen, kan utmana om guldet även på senior-FM, menar Tomas Boedeker som gladdes åt att en handfull ålänningar tog sig till Kulturhuset i Helsingfors.

– Det är helt otroligt att vi är fem stycken med på FM. Tar man Sanna som ett exempel var det hennes första tävling och att bli sexa bland tjugo startande är riktigt bra, säger Boedeker.

Läs mer i tisdagens Nyan