DELA
Foto: Ida K Jansson
Under 2016 flyttade Saltvikbördiga Conrad Emretsson till Sverige och IK Sirius. Före det representerade han IF Fram, FC Åland och IFK Mariehamn. Här ser vi honom (i vitt) spela för IFK Mariehamns representationslag i ÅM-finalen 2016 mot klubbens A-juniorer.

19-årig ålänning provspelar med rysk ligaklubb

FOTBOLL. Saltvikbördiga Conrad Emretsson, till vardags i IK Sirius akademilag, ska provspela med ryska ligaklubben PFC Sochi.
– Målet är att göra så bra ifrån mig att jag förhoppningsvis blir erbjuden ett kontrakt, säger den 19-årige mittfältaren.

Sommaren 2016 flyttade Conrad Emretsson till Uppsala och fotbollsorganisationen IK Sirius. Nu, tre år senare, är han redo att testa sina vingar på nytt.
3–10 november provspelar han nämligen med ryska ligaklubben PFC Sochi, som för tillfället ligger tolva i en serie om 16 lag.
– Det är via en rysk agent som möjligheten uppenbarat sig, säger Conrad Emretsson och berättar att FC Ålands ryskbördiga tränare Alexander Semenov också har ett finger med i spelet.
– Alex har hjälpt mig mycket med kontakterna och följer troligtvis med mig på resan. Tack vare min bakgrund i IF Fram och FC Åland har jag ju den förmånen och det är jag väldigt tacksam över.

Läs hela artikeln i torsdagens Nya Åland.