DELA

Holmström x3 i ÅM-topp

SKIDOR. Jomala IK:s Isac Holmström gjorde rent hus när ÅM i längdåkning avgjordes den gångna helgen.

I fredagens sprint vann 20-åringen före pappa Lennart Holmström och Stefan Mattsson, båda JIK. I lördagens 10-kilometerslopp slog Isac återigen pappa Lennart, medan klubbkompisen Patrik Lehtonen tog hand om bronset. I söndagens stafett gjorde JIK-trion Holmström-Holmström-Lehtonen gemensam sak och körde hem guldet vid skidcentrat i Jomala före IFK:s förstalag (Matti Janlöv, Lars Janlöv, Stig Orre) och JIK:s andralag (Stefan Mattsson, Markus Lindholm, Göran Grannas). Således tre guld av tre möjliga för Isac Holmström, som dock inte dröjer särskilt länge vid det faktum att han är bäst på Åland.

– Nej, jag har börjat komma över det där med att bry mig om placeringarna. Jag ser ÅM mer som ett träningspass, säger Isac Holmström som också hyllar ÅM:s verkliga hjältar: spårläggarna.

– De har gjort det jättebra som fått konstsnöslingan (1,2 km) i skick trots att vädret inte var med oss. De ska ha en eloge för det.

I den enda damklass (6 km) som innehöll fler än en deltagare i helgen vann IFF:s Jenny Fellman före LUIA:s Maria Söderlund. I H50-klassen på 5 kilometer vann JIK:s Stefan Mattsson före IFK:arna Lars Janlöv och Stig Orre.

Oskar Magnusson

Läs mer i måndagens Nyan

För fullständiga resultat, se: www.idrott.ax