DELA
Foto: Oskar MagnussonBRONS, SILVER, GULD Stefan Mattsson, Kim Eriksson och Lennart Holmström tog hand om pallplatserna i Ålandssprinten.

Holmström sprintade snabbast

SKIDOR. Jan Sinisalo gjorde Ålandscomeback – men räckte bara till för seger i B-finalen.

I ett skralt startfält blev det en hemmaseger i Ålandssprinten genom JIK:s Lennart Holmström.
Den åttonde upplagan av Ålandssprinten avgjordes under tisdagskvällen vid skidcentrat i Jomala.

Tanken var som vanligt att den skulle ha körts på WHA:s löparbanor, men snöläget tvingade arrangören Leif Johansson att flytta skidsprinten.

Det hade talats om nostalgiloppet ”Golden Sixties” och en tvåmannastafett där femfaldige Getaloppsvinnaren Jan Sinisalo, Lovisa Tor, och Jens Lindholm skulle utmana de åländska åkarna med träskidor och bambustavar. Men när bara sju åkare kom till start blev det inget av förhandsplanerna, och i stället kördes en ”vanlig” sprinttävling med prolog samt A- och B-final.

I kvalet var Lennart Holmström snabbast, före LUIA:s Kim Eriksson, JIK:s Stefan Mattsson och IFK:s Stig Orre.

Resultatraden i A-finalen var densamma där Kim Eriksson hängde bra med Lennart Holmström vid första varvningen av 600-metersslingan, men där Holmström kunde gå ifrån på det andra varvet och vinna med fem sekunders marginal på tiden 3.14,4.

B-finalen fick en nostalgisk touch när Lovisabon Jan Sinisalo vann och blev totalfemma. Den forne elitåkaren har fina Ålandsminnen från sina Getaloppstriumfer på 80-talet, och ställde upp i går kväll trots att revbenen smärtade.

– Jag körde omkull på en långloppstävling i Estland för ett par dagar sen. Det gör ont ännu, men jag hade lovat att komma hit och då måste man hålla det löftet, säger Sinisalo och skrattar.

Robert Lönnqvist och Henrik Ström gick i mål bakom Sinisalo.