Holmén åttonde i Rotterdam Marathon

MARATON. Janne Holmén tog en riktigt bra placering vid Rotterdam Marathon i söndags. Ålänningen kom i mål som åttonde man på tiden 2.14,20.
– Jag är nöjd att jag kom så pass högt upp, säger Holmén om sin placering.
Janne Holmén hade som målsättning att förbättra sitt personbästa på 2.12,10 vid Rotterdam Marathon i söndags. Men vädret gjorde att ett rekordförsök var nästan omöjligt. Det var rejäl värmebölja i den holländska staden.
– 25-26 grader mot slutet av loppet, säger Holmén.
Och det var många löpare som knäckte sig i värmen. Holmén disponerade dock sitt lopp på bästa sätt och upplägget fungerade perfekt. Mot slutet av loppet plockade den åländske maratonlöparen många placeringar.
– Jag var 17:e vid 30 km och tog en hel del på slutet.

Kenyan etta
Bland förhandsanmälningarna var Holmén först på 24:e plats sett till löparnas personliga rekord. Segrade gjorde den kenyanske veteranen Joshua Chelanga på 2.08,21.