DELA

Högklassig tennis i Bollhalla

TENNIS. Bollhallamästerskapen bjöd på tidernas mest meriterade startfält.

I finalen slog nye MLK-tränaren Sean Bailey förre Tysklandsproffset Peter Forsström.

– Jag är inte i toppform, men på väg mot den, säger kanadensaren efter turneringssegern.

MLK-damerna spelar i finska division I.

Men Mariehamns lawntennisklubb har inte något herrlag i seriespel, och det är sällan det bjuds på högklassig tennis på hemmaplan, i synnerhet när klassiska Mariehamnsspelen tagit timeout.

Därför var helgens Bollhallamästerskap ett trendbrott och huvudklassen bjöd på turneringens mest meriterade startfält någonsin. Det var visserligen bara fem spelare som kom till start, men bland dem fanns förre SM-deltagaren Ulf Svensson, flerfaldige turneringssegraren och Öspelsdeltagaren Dan Andersson, Las Vegas-bon Robert Sjöholm – ende ålänning som tagit ATP-poäng – samt forne Tysklandsproffset och Öspelsfinalisten Peter Forsström.

Och så nye MLK-tränaren Sean Bailey. Tidigare collegespelare i USA på division I-nivå och vid ett par tillfällen på tröskeln till Future-turneringar, proffstennisens lägsta steg. Efter att ha slagit ut Robert Sjöholm – 6–1, 6–1 – i semifinal besegrade kanadensaren sedan Peter Forsström i final med samma setsiffror.

– Det blev stora siffror, men det var långa och hårda dueller. Samma sak mot Robert i semin, matchen tog så lång tid eftersom han var så säker och i princip aldrig missade, säger 24-årige Sean Bailey.

Läs mer i tisdagens Nyan