DELA

Hockeykille i stor turnering

ISHOCKEY. Ålänningen Julius Englund fanns med i lag FS-Hockey som representerade Svenskfinland i en stor turnering i Helsingfors i helgen.
När Hockeykarnevalen avgjordes i Pargas i början av april, blev Jomalakillen Julius Englund som enda ålänning uttagen i All Star-laget. Tillsammans med 20 andra unga talanger reste han till Helsingfors i helgen för att försvara det svenskfinska laget FS-Hockey i en turnering mot nio finska lag.
– Vi hade träning på fredagen och sedan hade vi fyra matcher på lördagen och två på söndagen. Det var ganska tufft, säger 13-åringen.
Han tyckte laget blev bättre och bättre ju fler matcher de spelade. Killarna tränar ju normalt inte alls ihop, utan de flesta var utgallrade från flera olika lag.
– Men jag tycker det fungerade bra, säger Englund som fanns mycket på isen – han fick tränarnas förtroende både i box- och powerplay.

Med på nytt
FS-Hockey slutade på en sjunde plats i turneringen.
– Ledarna var nog nöjda med det, vårt lag hade kommit sämre förra året än vad vi gjorde.
Julis Englund tycker spelstilen stämde överens med den han är van vid från hemmaklubben IFK Mariehamn, så det var lätt för honom att komma in i laget. Eftersom han är född så sent år 1993, har han en chans att tas ut i All Star-laget på nytt nästa år.
– Jag tror nog jag har chans att komma med, säger han.

Inga drömmar
Båda hans äldre bröder, Marcus och Robin, har testat vingarna med hockeykarriärer utanför Åland. Men riktigt så långt blickar inte lillebror ännu.
– Nä, jag har inte några drömmar riktigt.
Istället siktar han vidare på spel med IFK:s b-pojkar i Upplandsserien i höst.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax