DELA

HIK allt närmare avancemang

DIVISION IV
HAMMARLANDS IK 2
TUWE 1
FOTBOLL. Hammarlands IK vann i lördags mot tabellfemman TuWe hemma på Hammarvallen.
– Resultatet 2-1 speglar matchen. Det var helt rättvist, säger HIK:s tränare Kristian Granberg.
Efter helgens vinst är HIK bara tre poäng från att säkra avancemang till division III.
– Vi spelade kanske inte så bra till att börja med men i slutet av första fick vi in 1-0 genom Erik Lundén. Det var ett psykologiskt mycket viktigt mål, säger Hammarlands IK:s tränare Kristian Granberg.
HIK fortsätter därefter sin offensiv bra vilket ger resultat genom Anton Bergman som gör 2-0 för hemmalaget. HIK backar därefter tillbaka och gästerna tar över allt mer mot slutet av matchen och reducerar till 2-1, men TuWe kommer inte närmare.
– Det var lite oroligt på slutet men till slut blev det en skön seger, säger Granberg.


Blickar mot trean
Med tre matcher kvar att spela på säsongen ligger HIK i topp i serien, sex poäng före FC Inter 2 som är närmsta konkurrent om platsen i division III.
– Det har gått bra för oss i år och det är klart att det alltid är roligt att gå upp en division. Vi hoppas verkligen på det. Men innan det blir aktuellt måste vi ta en match i taget, säger Granberg.
Inkommande lördag väntar TPK 2 borta i Åbo. Vinner HIK den matchen samtidigt som FC Inter 2 tappar poäng mot Jomala IK är HIK klara seriesegrare och får därmed spela i division III nästa säsong.


Derbyretur
Följande lördag är det dags för derby nummer två den här säsongen. Det är då HIK:s tur att ta emot Jomala IK på Hammarvallen. I somras när det möttes på Jomala konstgräs blev det en förkrossande seger med 5-0 för HIK.
– Jag tror att de är riktigt revanschsugna så det gäller verkligen att fokusera så gott vi bara kan nu på slutet, säger Granberg.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax