DELA

Hemming klar för FC Åland

FOTBOLL. Bara några dagar efter nyheten om att Petter Hemming lämnar IFK Mariehamn är han nu klar för division 3-klubben FC Åland.
– Jag känner att det är ett bra alternativ för mig, säger den 20-åriga mittbacken.

Efter tre år i ligalaget IFK Mariehamn söker sig den egna produkten Petter Hemming vidare. Ny klubbadress blir FC Åland.
– Jag har lite tankar om att börja studera nästa höst och då är det här en perfekt lösning för mig. I FC Åland har jag den friheten samtidigt som jag känner spelarna sedan innan, säger Hemming.
Sejouren i ligalaget blev aldrig särskilt lyckosam för Petter Hemming. Under sina tre säsonger fick han bara göra två inhopp i Veikkausligan om sammanlagt 25 minuter. Den gångna säsongen gjorde han inte en enda minut i ligan utan spelade istället med samarbetslaget Jomala IK i division 3.
– Det är klart att jag är besviken. Samtidigt har jag en viss förståelse också. Det är inte det lättaste att slå sig in i startelvan som ung och relativt oprövad mittback. Dessutom är det svårt att få göra inhopp på den positionen också. Det är inte mittbackarna man brukar byta ut i första hand, säger Hemming och fortsätter:
– Men i slutändan vill man spela så mycket som möjligt. Det är ju därför jag lirar fotboll, och också därför jag nu väljer att lämna IFK.

Läs mera om detta i fredagens Nya Åland.