DELA

Hemmasimmarna nöjda efter SFI-mästerskapen

SIMNING. Det blev inga medaljer för de Åländska simmarna under SFI-mästerskapen på hemmaplan i Mariebad. Men det var ändå nöjda simmare som summerade sin tävlingshelg.
Julia Thurin och Erika Granesäter var de två simmare som inför helgen tillskrevs de största medaljchanserna och det var också dessa två samt Jonas Fellman som var närmast en pallplats.
För Julia gav helgen flera positiva besked inför stundande mästerskap och sänkningen från 31,37 till 30,80 på 50 meder fjäril är det resultat som Julia är mest glad över.
– Jag är jättenöjd med helgen och känner att jag är på väg mot toppning. Jag har förbättrad samtliga personbästa på de distanser jag ställt upp på och känner att det nu bara återstår att rätta till några små detaljerna. Inga stora saker men det går alltid att jobba med starter och andning, säger Julia Thurin.


”Gick som förväntat”
För Erika Granesäter, som kommer från ett långt skadeuppehåll, var det inte lika stora förväntningar och även om det till slut blev två fjärdeplatser på distanserna 50 och 200 meter fjäril, så var hon inte helt nöjd.
– Nej, jag vet inte, det gick väl som förväntat. Mest nöjd är jag med resultatet och tiden på 50 fjäril där jag kände att jag hade bra tryck hela vägen. På den längre fjärilsdistansen tog jag det försiktigt och simmade bara igenom den. Jag börjar känna att jag är på rätt väg och siktet är inställt på FM, säger hon.

Läs mer i måndagens Nyan.

Håkan von Krusenstierna

sport@nyan.ax

Fotnot: För samtliga resultat från SFI-mästerskapen, logga in på www.livetiming.se
I rullningslistan ”välj tävling” hittar ni SFI-mästerskapen 2014.