DELA
Foto: Jonas Edsvik

Helenius sparrar mot världsmästare

BOXNING. Robert Helenius åker till USA för att sparra mot världsmästaren Deontay Wilder, som i sin tur ska försöka försvara WBC-förbundets VM-titel mot amerikanska landsmannen Dominic Breazeale den 18 maj.

För Robert ”The Nordic Nightmare” Helenius, 35, väntar ett två veckor långt träningsläger i Wilders hemstad Tuscaloosa i Alabama, tillsammans med tränaren Johan Lindström. Det skriver Helenius sponsor, spelbolaget Paf, i ett pressmeddelande.
– Wilders team hörde av sig och de ville ha oss dit för att få bra sparring i slutdelen av hans träningsläger. Egentligen vill jag inte resa så långt för träning men det här är bra träning för mig också, säger Robert Helenius i pressmeddelandet.
Helenius har tidigare sparrats med bland andra Anthony Joshua, Wladimir Klitschko, Tyson Fury och Alexander Povetkin.
Pressmeddelandet avslutas med att Robert Helenius berättar att han skrivit på kontraktet för sin nästa match, något som Nya Åland kunde avslöja redan för en månad sedan.
– Det är en boxare som är högre rankad än mig och jag kommer inte att gå den matchen i Finland, mer än så kan jag inte säga det här skedet, säger Robert Helenius.