DELA

Helenius sparrar mot Klitjko

BOXNING. Boxningsstjärnan Robert Helenius framfart ger avtryck utomlands.

Nu bjuds lumparlänningen in till världsmästaren Vladimir Klitjkos träningsanläggning i Österrike.

– Han vill väl ha lite tufft motstånd inför sin match, säger Helenius som ska agera sparringpartner.
Ukrainaren Vladimir Klitjko regerar i tungviktsdivisionen och håller för närvarande fyra av fem världsmästarbälten. Den 24 oktober går han sin nästa match mot britten Tyson Fury i tyska Düsseldorf. Inför den laddar han på sin träningsanläggning i Going, Österrike – dit Robert Helenius nu har bjudits in för att under två veckors tid agera sparringpartner.

– Det är klart att det betyder mycket för mig att Klitjko bjuder in mig på sparringläger, när även den störste har fått upp ögonen för att jag är på kommande. Han vill väl ha lite tufft motstånd innan matchen i oktober och det ska jag bjuda på, säger Robert Helenius i ett pressmeddelande från hans sponsor Paf.

Helenius, 31, har vunnit sina två matcher hittills i år efter ett två år långt uppehåll från ringen. Den 19 december möter han tysken Erkan Teper i en match om EBU-titeln i Hartwall Arena, Helsingfors.

– Riktigt kul att jag har blivit inbjuden för sparringen och det passar bra in i min uppladdning inför titelmatchen i december, säger Robert Helenius som i en Nyan-intervju tidigare i år deklarerade att målsättningen är att ta bli världsmästare inom två år.