DELA
Foto: Victor Sundqvist

Helåländskt lag i PGCL

E-SPORT. Av 13 lag i PGC:s premier league i Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) är ett från Åland. Laget heter .ax och består av åtta spelare.

I går drog den fjärde säsongen av finska amatörligan Pargas Gaming Community League (PGCL) igång. Nytt för i år är att CS:GO-turneringen innehåller två klasser istället för en – premier league och amateur league. Bland 13 lag i premier league återfinns åländska .ax.

I laget ingår Emil ”Grem” Mattsson, Marcus ”Knoddbert” Carlsson, Michael ”ZyCora” Lund, Victor ”fet grek” Sundqvist, Thomas ”Pr0ty” Danielsson, Jonas ”xrow” Helén, Dennis ”Bergman” Bergman och Robin ”Gagzor” Liewendahl. De fem förstnämnda spelade också förra säsongen, då i Team Klanname som tog sig till offline-slutspelet i Pargas. Där åkte Team Klanname ut i semifinal efter att ha förlorat med 1–2 i matcher mot BayoBojon, som också är med i år men under lagnamnet Coastal Kings.
Också i premier league-laget NaCi hittar vi åländskt deltagande. Kapten för laget är Vestlaxbördige Markus Laxell, nu bosatt i Jomala.
Åländska .ax inledde säsongen med två matcher – seger mot Torstens Änglar med 16–10 på Mirage och förlust mot Conflict med 12–16 på Train.