DELA
Foto: Ida JanssonTÄTT Mikaela Lindholm (till höger) och hennes NGD matchas tätt i playoff i helgen: matcher väntar mot Wirmo borta på lördag kväll samt hemma i Baltichallen på söndag eftermiddag.

Hektiskt playoff väntar NGD

INNEBANDY. SBS Wirmo står mellan NGD och vidare kvalspel till ettan.

Och ett hektiskt spelschema med längre matcher än i division II.

– Det kommer att bli tufft, säger tränaren Ramona Hildén.
BK NGD:s division II-lag i innebandy har överträffat alla förväntningar den här säsongen.

Tredjeplatsen i tabellen är inget mindre än en succé sett till lagets svåra förutsättningar med en tunn trupp.

– Verkligen. Det har gått mer än bra i år. Vi har faktiskt vunnit mot alla lag i serien. Problemet är att vår grundtrupp är så liten att vi måste fylla på med extraspelare som egentligen har lagt av, säger Ramona Hildén.

I helgen väntar ett playoff mot serietvåan Wirmo i bäst av tre matcher där NGD inleder på bortaplan i Virmo på lördag kväll. Den sena matchstarten (19) gör att NGD måste övernatta i Åbo innan hemfärd på söndag och returmatchen i Baltichallen 16.30.

– Vi hade förväntat oss att vi skulle kunna spela tidigt borta på lördag och hinna hem på kvällen. På så sätt hade vi kunnat spela tidigare på söndag så att Wirmo kunnat åkt hem på eftermiddagen, nu blir det nattbåten i stället för dem. Men i och med att det här kom med så kort varsel kunde inte Wirmo ordna en tidigare tid i sin hall på lördag så det är som det är, säger Ramona Hildén.

3×20 minuter

Av lagens tre grundseriematcher den här säsongen har man varsin vinst och en oavgjord. Vinner lagen varsin match i helgen väntar det tredje och avgörande mötet i Virmo om en vecka.

– Wirmo är ett bra lag för framtiden. De har många unga spelare, säger Hildén som har åtta utespelare tillgängliga till bortamatchen på lördag och förhoppningsvis tio till söndagens match.

Åländskorna behöver sannolikt mönstra bredast tänkbara trupp i helgen.

– Matcherna spelas 3×20 minuter effektiv tid. Det är en väldig skillnad mot 3×15 rullande tid som vi är vana vid. Tidsmässigt blir det nästan dubbelt så långt och det är tufft för en tunn trupp.