Hattrick av Korhonen i ÅU:s storseger

FOTBOLL. PK-35 Helsingfors med löftet Amanda Rantanen i startelvan, stod för motståndet i Nationella ligan under söndagskvällen för Åland United på WHA. Efter första halvlek ledde ÅU med 1-0 tack vare Cassandra Korhonen kyliga mål. I andra blev det sen islossning och segern skrevs till slut till hela 5-0.

Matchen började med att Åland United fick backa hemåt och försvara sig mot huvudstadslaget. PK-35 Helsingfors visade direkt att man inte tänkte bli lika lättslagna som HPS, som ÅU krossade med 5-1 tidigare under veckan.

Vartefter matchen led tog ändå de regerande mästarinnorna över taktpinnen. Mycket av spelet framåt handlade om Cassandra Korhonens glödheta form för dagen. Hon gjorde alltså 1-0 i första halvlek och kunde också kosta på sig en strafmiss, för att i andra göra ytterligare två mål – alltså hattrick.

Nämnas ska att ÅU bortsett från några kortare sekvenser spelade väldigt disciplinerat sett till hela laget och det är en starkt bidragande orsak till att det spelades så fin fotboll på WHA idag.