DELA

”Hängde med otroligt bra”

BOXNING. Efter två tunga år av skadeproblem, segslitna konflikter med förra proffsstallet Sauerland och noll fajter i ringen har Robert Helenius hittat tillbaka till Europatoppen i tungviktsboxning 2015. Comebackmatchen ägde rum i mars i Tallinn då ”Robbe” gjorde processen kort med ungraren András Csomor i Tallinn (teknisk knockout i första ronden).

Andra fajten gick i Vasa i juni, där Robert Helenius sänkte georgiern Beka Lobjanidze (bilden) i den tredje ronden (TKO).

Motståndarna har varit överkomliga så här långt, allt medan Helenius har slitit med åländske tränaren Johan Lindström för att hitta tillbaka till storformen som en gång tog honom till tungviktsdivisionens topp tio-ranking.

– Just nu är jag precis där jag vill vara. Både i karriären och formmässigt, säger Robert Helenius när Nyan når honom i Österrike.

Borgåsonen har avslutat ett träningsläger där han agerat sparringpartner åt ukrainaren Vladimir Klitjko, inför dennes titelmatch mot britten Tyson Fury den 28 november. Den odiskutable världsmästaren Klitjko ville sparra mot Helenius. Ett kvitto gott som något på att finländaren, och numera lumparlänningen, är på rätt väg.

– Jag gick nio ronder totalt mot honom under de fyra dagar jag var på lägret. Till en början var det nervöst, men efter hand gick det bättre. Med tanke på att jag startade på noll så måste jag säga att jag hängde otroligt bra med mot honom i ringen.

Läs mer i onsdagens Nyan