DELA

Halt, här får IFK inte passera!

FOTBOLL. Serieseger i trean.
Då kommer Upplands fotbollförbund med ett tungt besked: IFK Mariehamns damer kan inte stiga till division II.
– Det är en konstig känsla, säger IFK:s tränare Daniel Norrmén.

IFK Mariehamns damer har en sagolik säsong bakom sig. Grönvitt vann som nykomlingar Upplandstrean på målskillnad före Tierp 2.
Men nu kommer ett tungt och definitivt klargörande från Upplands fotbollförbund. Åländskorna kan inte stiga till tvåan. Det eftersom IFK är knutet till ett utländskt fotbollsförbund.
– Vi har ett tydligt avtal mellan Ålands fotbollförbund och Upplands fotbollförbund som bara gäller för distriktsfotboll. På distriktsnivå kan vi göra lite specialregler, men när vi kommer upp på förbundsnivå lyder det under ett helt annat regelverk. Uefa och Fifa skulle aldrig godkänna det, säger Ingmar Alm, ordförande för Upplands FF.


Utmaning hitta motivation
IFK-tränaren Daniel Norrmén misstänkte att det lutade åt det hållet.
– Spontant är det tråkigt. Vi har tagit upp det i laget. Det är en konstig känsla att spela i samma serie igen trots att man har vunnit den. Och det blir givetvis en utmaning i sig att lyckas att hitta motivationen till det, säger han och fortsätter:
– Jag tror att det blir lättare att acceptera med tiden när det sjunker in och vi vet hur truppen ser ut till nästa år. Men det är klart att det känns fel. Vinner man så ska man stiga, det är själva grundtanken.

Läs mer i dagens Nya Åland!

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax