DELA

Haglund 16:e i comebacken

GOLF. Ålands golfklubbs Jonas Haglund tog en 16:e placering när första deltävlingen på Finska touren spelades på Meri-Teijo Golf i helgen.
– Nöjd är jag väl inte men jag tycker att jag gör en godkänd insats, säger han.
Jonas Haglund gjorde i helgen comeback på tävlingsbanan efter ett längre uppehåll.
– Det var roligt att börja tävla igen. Jag hade gjort en del förändringar i svingen så jag var inte riktigt säker på var jag stod någonstans men det kändes ändå hyggligt, säger Haglund.
Han tillägger att det är svårare att få en förändrad sving att fungera på tävlingsbanan än på ranchen.
– Då måste man lita på svingen man har. Det gjorde jag kanske inte riktigt under de två första dagarnas spel och då blir man lätt lite defensiv istället.

Positiv trend
Haglund spelade också bättre ju längre tävlingen pågick. Första dagen gick han runt på 75 slag, andra dagen på 74 slag och tredje på 73 slag. Det innebar att han stannade på sex slag över par.
– De två första dagarna slog jag inte bollen särskilt bra men närspelet och puttningen gick bra. Sista dagen hade jag några väldigt bra slag men lite missflyt. Det var byig vind och flera slag gick rakt genom vinden och blev för långa.
Banan var enligt Haglund mer utmanande än vanligt.
– De hade låtit ruffen växa sig väldigt lång till exempel. Det var roligt att de hade gjort banan mer utmanande, det blev intressantare på det sättet.
Nästa tävling för Haglund är en minitour i Sverige om två veckor. Nästa tävling på finska touren missar han eftersom tanken är att han ska spela kval till British Open då.

Häggblom åtta
Jenny Häggblom från Ålands golfklubb deltog också i helgens tävling. Hon blev åtta i damklassen efter att ha gått runt på 23 slag över par. Vann gjorde Esbo golfklubbs Matilda Castrén på tio slag över par.

Malin Lundberg