Grönvit seger i genrepet

FOTBOLL. IFK Mariehamn besegrade division II-laget Gnistan med 2-0 i genrepet på Backebergs sportfält i lördags. Och nu är laget redo för ligapremiär.
– Det har sett bra ut sista veckorna, säger Erik Sandvärn som nickade in 1-0-målet mot Gnistan.

IFK Mariehamn hade inte några större problem att besegra division II-laget Gnistan i lördagens genrep på Backeberg. Trots att IFK hade svårt att få spelet att fungera i första halvlek ledde IFK med 1-0 efter att Erik Sandvärn nickat bollen i mål efter en hörnsituation.
– Vi fick inget flyt i anfallsspelet, säger Sandvärn om första halvlek.
Samtidigt ger IFK-kaptenen en eloge till gästande Gnistan för deras insats i första halvlek.
– De gjorde det bra, tycker han.

Godkänd andra halvlek
I andra spelade IFK upp sig och hade full kontroll på matchen. Justus Vajanne, som hoppade in i andra halvlek, fastställde slutresultatet till 2-0 på ett friläge.
– En godkänd andra halvlek, tycker Sandvärn.
Backebergs gräsplan var långt ifrån i toppskick i lördags och det blev många studsande bollar på det ojämna underlaget. Ändå tycker Sandvärn att det är skönt att få komma ut och spela på gräs.
– Absolut. Vi har bara tränat 2-3 pass på gräs i år. Det är mycket bättre än i Eckeröhallen, säger han.
IFK:s premiär i ligan sker mot storsatsande TPS på Veritas Stadion i Åbo söndag 22 april.

IFK:s startelva mot Gnistan:
Antti Kuismala – Jani Lyyski, Erik Sandvärn, Peter Blomberg, André Hansell – Mats Gustafsson, Mika Niskala, Andreas Björk, Petter Isaksson – Peter Sjölund, Tommy Wirtanen.