Granlund inbytt när Finland slog Marocko

FOTBOLL. IFK Mariehamns Albin Granlund har gjort landslagsdebut. Elva minuter från slutet i träningsmatchen mot Marocko fick 27-åringen göra ett inhopp.

Ytterbacken inledde på bänken men byttes in i den 79:e matchminuten istället för Juha Pirinen (RoPS, Finland). Nederlagstippade Finland vann måndagens träningsmatch mot Marocko med 1-0 efter mål av mittbacken Juhani Ojala (SJK, Finland) kort före halvtid.
Även IFK Mariehamn-backen Kristian Kojola återfanns i matchtruppen men fick ingen speltid. Noterbart är att också ex-IFK:arna Walter Viitala (Viborg FF, Danmark) och Petteri Forsell (Miedz Legnica, Polen) ingick i laguppställningen. För målvakten Walter Viitala, som spelade hela matchen, var det också fråga om landslagsdebut. Petteri Forsell startade men byttes ut efter 56 minuter till förmån för Robert Taylor (RoPS).

Detta var första landskampen med nye förbundskaptenen Markku Kanerva vid rodret och segern var Finlands första seger sedan den 7 september 2015 då Finland vann en EM-kvalmatch hemma mot Färöarna med 1-0.
Finland spelar ytterligare en träningsmatch under sin januariturné. Den spelas på fredag och då möter man Slovenien. (vs)