DELA

Granesäters mål: tre medaljer

SIMNING. Hon har ett guld att försvara.
I helgen avgörs SFI-mästerskapen i Åbo och Erica Granesäter hoppas på minst tre medaljer.
– Jag känner mig i riktigt bra form, säger hon.
Erica Granesäter håller helgens SFI-mästerskap som den näst viktigaste tävlingen den här säsongen. Bara FM smäller högre.
På lördag och söndag kommer hon till start i sammanlagt fyra olika lopp i Åbo; 50- 100- och- 200 meter fjäril samt 200 meter rygg. Godbysimmerskan har ett guld att försvara på 200 meter fjäril och det är också där som hon tror att hon har störst chans att lyckas.
– Jag vet att det är jättemånga duktiga tjejer som är med nu. Men jag hoppas på att komma på pallen igen i alla fall. Det är lite mera press förstås, men man får försöka att bara ta det kyligt och inte låta det stiga en åt huvudet. Bara köra sitt eget lopp, helt enkelt, säger hon.


Vässar formen
Målsättningen är att ta tre medaljer.
– Jag skulle vilja ta medalj i alla mina fjärilssträckor i alla fall, gärna fler förstås. Jag har ju 200 ryggsim också.
Erica Granesäter har kört ganska hård träning med tuffa och långa serier, men börjat lätta på det nu för att pricka formen lagom till mästerskapet. Något som inte är helt enkelt.
– Det är jättesvårt faktiskt. Det är sånt man lär sig ju mer man tävlar och ju bättre man känner sin egen kropp, men det kan vara lite knepigt. Lyckas man pricka in formen perfekt är det jättebra. Men ofta är det så att man kanske är lite för försiktigt och inte vågar toppa i tid.
Hon brukar träna nio pass i veckan med morgonträningar tre dagar och eftermiddagspass alla dagar utom söndag som är vilodag för henne.
Vad är det som gör att du ändå fortsätter att satsa så hårt som du gör?
– Det är såpass roligt fortfarande. Jag har tänkt, och sagt, att den dagen det inte är kul längre så slutar jag. Men det är så himla roligt fortfarande och resultaten fortsätter att komma, så länge de gör det kommer jag nog att fortsätta.Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax