DELA

Granesäter får stipendium av ÅIF

SIMNING. Säsongen har just börjat.
Men Erica Granesäter har redan fått ett positivt besked – som mottagare av ett ÅIF-stipendium värt 1.000 euro.
– Väldigt hedrande och roligt, säger hon.
Efter en fjolårssäsong hon beskrev som karriärens viktigaste med både FM- och öspelsdeltagande har nu Erica Granesäter börjat satsa mot nästa.
Godbysimmerskan startade upp träningen i bassäng för några veckor sedan, och har nu fått en välkommen dos av ny motivation. I veckan tog hon emot Ålands idrottsförbunds stipendium på 1.000 euro.


Pengar till läge
– Det känns väldigt hedrande och roligt. Det är en stor ära att få ta emot stipendiet, eftersom jag har slitit hårt för det, säger Erica Granesäter.
Stipendiet går under namnet ”Utvecklingsprogrammet” och sträcker sig över ett år.
– Under den tiden kommer jag att redovisa hur jag använt pengarna till Jani Westerlund (sportchef på ÅIF). Jag kommer att finansiera träningsläger och en tävlingsdräkt med hjälp av stipendiet, säger Erica Granesäter.
Vad innebär stipendiet för din satsning?
– Eftersom vi inte är en så stor förening med ändlösa resurser så är det ju så att man måste stå själv för ganska mycket av kostnaderna som det innebär om man ska satsa på elitnivå. Det är material, tävlingsdräkter, resor, träningsläger och så vidare. Att få en liten skjuts med det är såklart väldigt positivt.
Vad hoppas du att utvecklingsprogrammet ska ge dig som simmare?
– Programmet och ÅIF kan hjälpa mig på det viset att de erbjuder sitt kontaktnät och sina rekommendationer om det är något idrottsrelaterat jag behöver hjälp med.
Hur ser ditt tävlingsschema ut den närmaste tiden?
– Nu i helgen kommer första tävlingen den här säsongen att gå av stapeln i Godby. Sen är det några mindre tävlingar under oktober innan SFI-mästerskapen i november. SFI är en riktigt viktig tävling som jag kommer gå in för till hundra procent och förhoppningsvis kan jag försvara mitt guld på 200 meter fjäril.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax