DELA

Godby Oilers obesegrat i höst

INNEBANDY. Godby Oilers har inte förlorat en enda match i den lokala innebandyserien den här hösten.
– Vi är många som spelat ihop länge, vi är väldigt samspelta, förklarar lagkapten Gustav Mörn framgången.
Godby Oilers spelade i går sin sista match före juluppehållet i den lokala innebandyserien. På andra planhalvan stod FC Hundra, ett lag som såg både yngre och piggare ut än Godby Oilers när matchen blåstes i gång. Men Oilers visade ändå att rutin räcker långt, och redan i de första sekunderna spräckte man nollan genom Gustav Mörn.
FC Hundras Markus Karlsson kvitterade kort därefter och innan den första perioden var över hade även Godby Oilers David Björk fått sätta bollen i nät.
I andra perioden tog Godby Oilers över mer och mer. FC Hundra kämpade men fick mest jaga boll medan Oilers rullade runt, lugnt och kontrollerat.
– De var väl helt okej och de har en spelidé som de följer, de är pigga och springer, kämpar och sliter – men vi flyttar bollen och de kommer inte åt den, säger Mörn.
Trots att FC Hundra lyckas göra 2–2 en bit in i andra perioden är det också Oilers som hädanefter dominerar matchen. Efter två mål av Andreas Jansson skrivs slutresultatet till 4–2, siffror som faktiskt är helt rättvisa.
– Det var vår rutin som avgjorde, säger Mörn.

Gamla IF Start
I och med segern går Godby Oilers nu upp i serieledning och i tabellen kan man läsa att deras facit från hösten är sju vinster och en kryssmatch.
Hur kommer det sig att ingen lyckats slå er?
– Vi är gamla samspelta killar, många av oss har spelat tillsammans länge och vi känner varandra väl, säger Mörn.
Just Godby Oilers är dock ett nykomponerat lag för den här säsongen.
Har ni plockat alla de bästa spelarna ur de andra lagen eller?
– Nej, stommen är gamla IF Start. Sedan har vi fyllt på med gamla bekanta. Det var David Björk som tog initiativet till det här laget, han ville ha ett eget lag och då är det ju roligast om man hittar spelare man känner och trivs tillsammans med.

Juluppehåll
Den lokala innebandyserien tar nu uppehåll över jul. När matcherna drar igång igen vet Godby Oilers vilka lag de måste se upp med.
– Ett av Lemlandslagen är duktiga och i Pro09 finns många rutinerade spelare som sitter på mycket innebandykunskap. Dem har vi inte mött ännu.
Fler lag i serien möttes förstås under gårdagens omgång. Vi återkommer med resultaten från deras matcher.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax

tfn 528 462


Foto: ERKKI SANTAMALA

erkki.santamala@nyan.ax