DELA

Glädjebeskedet: Orgill i full träning

FOTBOLL. IFK Mariehamn matchas stenhårt under juni månad.
Men här är glädjebeskedet som snart är på väg att ge avlastning åt laget:
– Dever Orgill tränar för fullt igen, säger fystränaren Kristoffer Weckström.
Spelarna i IFK Mariehamn har för en gångs skull fått en hel träningsvecka på sig inför ligamatchen på söndag borta mot KuPS.
Landslagsbrejket var välkommet för ett IFK med vikande form i maj och ingen seger på de fem senaste ligamatcherna.
De kommande sex matcherna spelas på 19 dagar under juni månad, ett minst sagt påfrestande spelschema.
– Det tar minst 48 timmar efter en match innan kroppen har återhämtat sig, och det innebär att vi tränar lågintensivt mellan matcherna. Vi måste göra så. Det går inte att gå på ”rött” (90–100 procent i puls, reds anm), säger IFK:s Kristoffer Weckström som tycker att spelschemat i Finska ligan är för tufft.
– 33 omgångar är för mycket om man ser till den korta perioden ligan pågår. Fotbollen är överrepresenterad när det gäller skador på hamstringsmusklerna, och ljumskskador och det kan man koppla till den hårda belastningen.
Josef Ibrahim, Jani Lyyski och Simon Nurme missar matchen mot KuPS.
Detsamma gäller för Dever Orgill. Men IFK-ledningen gläds åt att den jamaicanske anfallaren är tillbaka i full träning efter elva månaders skadefrånvaro.


Inte redo än
Orgill, 24, skadade korsbandet mot Inter Baku i Europa League-kvalet i juli i fjol.
– Dever är i full träning igen. Han har kört hela den här veckan med laget. Det är jätteroligt, och det märks på honom att han är väldigt positiv, säger Weckström.
– För oss blir det nästan som ett nyförvärv. Han har ju varit borta så länge. Men han är inte redo för spel än. Han behöver minst en vecka till med full träning.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax