DELA

Fysträning tog Raadik till toppen

FOTBOLL. Pille Raadik är Estlands bästa fotbollsspelare 2012.
Nu tackar Åland United-backen fystränaren Jani Westerlund för framgången.
– Jag har blivit mycket starkare, säger hon.
Tillsammans med mittbackskollegan Frida Thilén såg Pille Raadik till att Åland United enbart släppte in elva mål i Damernas liga den gångna säsongen.
I helgen uppmärksammades 25-åringen på hemmaplan när hon utsågs till Årets fotbollsspelare på en gala i Tallin.
– Jag har drömt om att bli Estlands bästa fotbollsspelare ända sen jag var liten. Det är en stor ära att hamna i sällskap med så många andra stora spelare, säger Pille Raadik.
Estniskan kom till Åland United inför säsongen 2011, och den just avslutade – som gav laget en silvermedalj – beskriver hon som sin bästa i karriären.
Grunden till det har lagts tack vare klubbens fysprofil.


”Har blivit starkare”
– Jani Westerlund (fystränare för Åland United, reds. anm.) gav mig ett träningsprogram att följa inför säsongen vilket gjorde att jag var bättre förberedd än jag nånsin varit tidigare. Jag tränar efter det programmet även nu, och det märks att jag har blivit starkare, säger Pille Raadik som dock skyndar långsamt för närvarande.
– Det är en vadskada som gör att jag inte kan köra för fullt. Jag får träna överkroppen under tiden, men förhoppningsvis kan jag köra i gång med löpning i nästa vecka.
Och när hon väl återvänder till Åland efter nyår är målet givet.
– Vi behöver få in ett par spelare till, men i övrigt ser vi minst lika starka ut nu som i fjol och då måste vi sikta på guld.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax