DELA
Foto: Jonas Edsvik

Fyrvall segrare i säsongens andra hopptävling

Ryttaren Viola Fyrvall med hästen Klarissa tog hem högsta klassen i onsdagens hopptävling på Ålandstravet. Totalt kom tolv ekipage till start i kvällstävlingen. 

På onsdagskvällen ordnades den andra hopptävlingen för i år på Ålandstravet. 14 ekipage var anmälda men det var slutligen tolv ryttare med hästar som kom till start.

Viola Fyrvall med hästen Klarissa tog hem klassen 100 centimeter med en felfri runda på tiden 1.11,3. Andraplatsen gick till Moa Larsson med Indy Star som hade fyra fel och tiden 1.26,9. Tredjeplatsen knep Eva Hagelberg och Pica med åtta fel och tiden 1.41,2.

Larsson bäst i 90 centimeter

I klassen under, 90 centimeter, var det däremot Larsson och Indy Star som tog hem förstaplatsen efter en felfri runda. Klockan stannade på 1.32,1. Petra Söderman och Coco Chanel blev tvåa med fyra fel och tiden 1.09,5. Fyrvall och Maeva Hachem hade också fyra fel vardera med sina hästar, men något sämre tid. Där noterades tiden till 1.13,9 respektive 1.17,6.

Felfria i blandklasserna

I blandklassen 50/60 centimeter var Sara Alm med Sinphonie det enda ekipaget som red en felfri runda. I 70/80 centimeter blev det felfria rundor för Söderman och Hachem.

Ålandstravets verksamhetsledare Pia Eriksson rapporterar att stämningen bland de tävlande kändes bra och de flesta tycker att det är roligt att det ordnas tävlingar även om de stora tävlingarna uteblir i år på grund av covid-19.

Näst ut är en dressyrtävling som hålls inkommande vecka på onsdag kväll, meddelar Eriksson.

 

//Artikeln korrigerad den 21.8. Ordet ”rivningar” har bytts ut till den korrekta termen ”fel”//