DELA

Fyra spelare lämnar IFK

FOTBOLL. En kvartett IFK-spelare lämnar klubben. Det handlar om Gustav Långbacka, Jonas Emet, Niko Ikävalko och Fernando de Abreu.
IFK Mariehamn skickade idag ut ett pressmeddelande där man bland annat meddelade att Gustav Långbacka, Jonas Emet, Niko Ikävalko och Fernando de Abreu inte spelar i IFK Mariehamn nästa säsong.
– Efter individuella samtal med dessa spelare så kan jag bekräfta att de inte kommer att spela i IFK nästa ligasäsong. Jag vill passa på att tacka spelarna för deras tid i IFK. De har alla varit professionella och givit allt för IFK och jag har bara gott att säga om dem. Ett särskilt tack till Gustav som varit i IFK flera säsonger och varit ytterst professionell trots att det inte varit lätt alla gånger att få sparsamt med speltid som målvakt, skriver klubbdirektören Peter Mattsson i ett pressmeddelande.
Sedan tidigare står det klart att Sebastian Strandvall och Toni Lehtinen lämnar klubben.
– Vi förde en dialog tidigt under säsongen med Sebastian i syfte att behålla honom och jag bedömer att vi gav honom ett konkurrenskraftigt kontraktserbjudande men som jag förstått på Sebastian så vill han få nya utmaningar, skriver Mattsson.
Klubben meddelar även att det förs samtal med Marcus Olofsson, Konsta Rasimus, Hendrik Helmke och Luca Bellisomo. Huruvida dessa fyra spelare återfinns i IFK nästa säsong är alltså fortfarande oklart.

Läs mer i torsdagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax