DELA
Foto: Johan Orre

Friman föll på målsnöret

TENNIS. Det som kunde ha blivit Ålands första singelmedalj sedan hemmaöspelen 2009 blev istället en snöplig kvartsfinalförlust.
I det avgörande champions-setet förlorade Pauline Friman med minsta möjliga marginal.
– Just nu är det jättetungt, säger en besviken Pauline Friman.

Under onsdagen blev det respass för de sista ålänningarna i singelturneringarna på Gibraltar, först för Otto Byman och kort därefter för Pauline Friman.
Friman var dock ytterst nära att ta sig vidare till semifinal, men förlorade med minst möjliga marginal, med 1–2 mot Menorcas Clara Catchot-Sintes. Åländskan vann första set med 7–5 men förlorade sedan andra med 4–6 och det tredje (ett så kallat champions-set) med 8–10.
I och med att tennisen inte spelar bronsmatcher utan använder sig av delade bronspengar hade en plats i semifinalerna garanterat Pauline Friman en singelmedalj – vilket skulle blivit Ålands första sedan hemmaöspelen 2009 då Peter Forsström tog silver och Linda Jansson tog brons.
– Just nu är det jätte-, jättetungt, säger en väldigt deppig Pauline Friman kort efter förlusten.
För Otto Byman blev det respass i kvartsfinalen mot förstaseedade Stuart Parker från Jersey, som för övrigt har ATP-poäng och är rankad 898 i världen. Byman förlorade klart, med 0–2 (0–6, 2–6).

Läs mera om detta i torsdagens Nya Åland.