Friidrottarna tog medaljer

FRIIDROTT. IF Ålands friidrottare kammade hem sju medaljer vid helgens SAYO-spel i Sollentuna.
Bästa resultaten stod Jonathan Malmberg och Hanna Wiss för.

Åtta tjejer och åtta killar representerade Åland vid årets SAYO-spel.
– Ålänningarna presterade en massa nya personliga rekord, berättar tränare Claes Hellström i ett pressmeddelande.
Andreas Henriksson, tävlandes i herrklassen, tog ett silver på 110 meter häck och ett brons i höjd. Hanna Wiss, tävlandes i F-19-klassen, knep ett silver på 200 meter och ett brons på 100 meter. På 200 meter stod hon också får en väldigt bra tid, 25,45 sekunder i motvind.
Jonathan Malmberg tog ett silver på 200 meter i klassen för 19-åriga pojkar. Hans tid, 23,02, också i motvind, är den åttonde bästa genom tiderna av en åländsk löpare.
– Dessutom sprang han 400 meter på 51,24 sekunder. Det var hans årsdebut på sträckan och tiden är den 13:e snabbaste en ålänning presterat, berättar Hellström.
Malmberg deltog även på 100 meter där han i försöken noterade 11,24 men med för mycket medvind. I 100 metersfinalen blev det diskning i starten.
– Svenska starters har sina ”egna regler” vilka både svenska och internationella idrottare är mycket irriterade på, skriver Hellström.

Personliga rekord
Fler ålänningar presterade bra under helgen. Sofia Södergårdh tog sig till final på 60 meter i F11-klassen. Där tog hon hem bronspengen efter att ha sprungit sträckan på 9,46 sekunder. Alex Nordblom förbättrade sitt personliga rekord på 100 meter med 0,39 sekunder, Victor Jansson satte med tiden 23,71 i rätt kraftig motvind nytt JIK-rekord på 200 meter och Linn Gustafsson bättrade på sitt personbästa på 200 meter med en dryg sekund och med 0,74 sekunder på 60 meter häck.
Nästa tävling för de åländska friidrottarna är Huddingespelen nästa helg.