DELA

”Frågeställningar” kring Martins

FOTBOLL. IFK Mariehamns André Martins dök inte upp på flera träningar förra veckan. Han fick därför inte följa till matchen mot AC Oulu i söndags.
– Det har varit lite frågeställningar kring honom i veckan, men han borde vara på träning igen i morgon (läs i dag), säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson.
IFK:s nyförvärv anfallaren André Martins fanns inte med på träningarna i slutet av förra veckan inför bortamötet mot AC Oulu. Därför fanns han heller inte med i IFK:s trupp i matchen i Uleåborg i söndags.
– Han är den i IFK som har bäst CV och gör han bara mål så är jag väldigt intresserad av att ha honom i truppen. Men då måste han komma på träningarna också, säger Pekka Lyyski.
Varför Martins inte dök upp på träningen förra veckan vet inte Lyyski och IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson vill inte kommentera saken närmare. Mattsson har varit bortrest under några dagar och så snart han kommer hem ska han undersöka saken närmare.
Portugisen, som är utlånad till IFK från den bolivianska toppklubben Club Bolivar La Paz den här säsongen, kom i slutet av april in i truppen som näst siste man. Sedan han anslöt har han fått spela 15 minuter i IFK, och noll minuter i IFK:s farmarklubb SIFFK.
Är det så att han är på väg bort från IFK?
– Han ska vara på träning. Och när han är det så har han lika chanser som de andra att platsa i truppen. Men det är inte jag utan det är Pekka som sen bestämmer vilka som till sist spelar, säger Mattsson.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax